Categories
Schoonheid

KOKOSOLIE VOOR STRIAE – VOORDELEN EN TOEPASSINGEN

Kokosolie is een uitstekende vochtinbrenger en bacteriedodend en heeft meerdere voordelen voor de huid. Het komt voornamelijk door de aanwezigheid van vrije vetzuren, waaronder laurinezuur, palmitinezuur, oliezuur en linolzuur.

 Kokosolie wordt ook veel gebruikt om striae er beter uit te laten zien. Het kan ze echter niet wissen. In dit artikel zullen we bespreken hoe kokosolie kan helpen en hoe je het kunt gebruiken voor striae.

Werkt kokosolie voor striae?

Het kan helpen. Er is geen wetenschappelijk bewijs dat kokosolie striae kan helpen verminderen. Kokosolie kan echter het uiterlijk van de striae helpen verbeteren.

Een studie stelt dat de toepassing van verzachtende middelen en vochtinbrengende crèmes essentieel is bij het verbeteren van striae. Een goed gehydrateerde en gehydrateerde huid is elastischer dan een vochtarme huid. Door de huid gehydrateerd te houden, kan het optreden van striae worden geminimaliseerd en ook worden voorkomen.

Kokosolie kan striae helpen verminderen vanwege de volgende voordelen:

Het heeft hydraterende eigenschappen: kokosolie is een uitstekende vochtinbrengende crème. Het helpt de huidbarrière te verbeteren door transepidermaal waterverlies (TEWL) of waterverlies uit de opperhuid te verminderen, waardoor de huid gehydrateerd blijft.

Het stimuleert de ontwikkeling van collageen: het stimuleert fibroblasten en bevordert de productie van collageen (wat van vitaal belang is voor de genezing van wonden en littekens).

Het beschermt de huid tegen UV-schade: het beschermt de huid tegen de schadelijke effecten van UV-blootstelling (wat cruciaal is voor littekenherstel).

Het is ontstekingsremmend: het heeft ontstekingsremmende effecten en kan uw huid beschermen tegen ontstekingsaandoeningen, zoals atopische dermatitis en eczeem.

Categories
Schoonheid

TOP 10 SCHOONHEIDSTIPS VOOR VROUWEN OUDER DAN 40

De meesten van ons willen gracieus ouder worden en er nog steeds mooi uitzien als we onze jaren 30 oversteken en de jaren 40 binnenstappen. Het vinden van de juiste cosmetica en het kiezen van het juiste schoonheidsregime zijn de belangrijkste dingen om in gedachten te houden als je ouder wordt. Wat belangrijker is, is dat je, ongeacht op welke leeftijd je bent, van jezelf en je uiterlijk moet houden.

Zoals ik al zei, kan het lastig zijn om de juiste mix van cosmetica en huidverzorgingstips voor vrouwen boven de 40 te vinden. Maar als je de juiste combinatie hebt, zal het wonderen op je huid doen, waardoor je er niet alleen jeugdig maar ook mooi uitziet.

De beste schoonheidstips voor vrouwen ouder dan 40:

1. Exfoliëren:

Introduceer de peeling van dode huid in uw schoonheidsregime. Je moet een scrub kiezen die past bij je huidtype en natuurlijk ook bij het seizoen. Als je een droge huid hebt, wil je misschien een crème-gebaseerde scrub gebruiken die niet alleen je huid reinigt, maar ook hydrateert. Als je een vette huid hebt, gebruik dan een op gel gebaseerde scrub die de olie-uitscheiding onder controle houdt en je gezicht brandschoon maakt.

2. Vergeet niet te hydrateren:

Naarmate we ouder worden, wordt onze huid droger omdat de olieproducerende klieren in onze huid minder actief worden. Gebruik een vochtinbrengende crème op basis van olie die je huid zacht en soepel houdt.

3. Gebruik een gezichtsmasker:

Gebruik een goed gezichtsmasker om je huid te hydrateren. Je kunt eenvoudige hydraterende gezichtsmaskers proberen die je thuis kunt maken. Hier is een simpele die geschikt is voor bijna alle huidtypes:

4. Hou van je ogen:

Fijne lijntjes en rimpels rond de ogen zijn de eerste veelbetekenende tekenen van veroudering. Gebruik een goede gel voor onder de ogen of een crème voor onder de ogen die uw ogen voedt en de fijne lijntjes en rimpels verwijdert terwijl u slaapt.

5. Gebruik de juiste make-up:

De juiste make-uptips voor vrouwen ouder dan 40 is de sleutel om er jong en prachtig uit te zien! Houd je make-up subtiel en niet luid. Vermijd voor uw ogen de glitter en glinsterende tinten en kies in plaats daarvan voor matte tinten die uw oogkleur aanvullen. Kies voor je lippen voor lichtere tinten zoals lichtroze, bruin en koralen. Laat je lippen niet glanzen. Gebruik minimale blos en een primer van goede kwaliteit.

6. Verbied de zon:

Of je nu in de zon moet stappen of thuis moet blijven, vergeet niet zonnebrandcrème aan te brengen. Voortdurende blootstelling aan de zon kan onherstelbare schade aan de huid veroorzaken. Gebruik een zonnebrandcrème met een SPF van minimaal 15.

7. Weg met de donkere vlekken:

Acnelittekens, pigmentvlekken, vlekken en donkere vlekken zijn de andere veelbetekenende tekenen van veroudering. Gebruik een donkere vlekcorrector (die bij voorkeur vitamine C bevat) en breng de vlekken regelmatig aan om ze te vervagen

8. Eet goed:

Eet een uitgebalanceerde maaltijd. Voeg veel verse groenten en fruitsalades toe aan uw dieet. Drink minstens 6 – 8 glazen water per dag om de gifstoffen uit je lichaam te verwijderen. Vermijd roken, alcohol en cafeïnehoudende dranken omdat ze niet goed voor je zijn.

9. Gebruik een nachtcrème:

Gebruik regelmatig een nachtcrème als onderdeel van uw schoonheidsregime. Als je make-up gebruikt, maak je gezicht dan grondig schoon en zorg ervoor dat er geen sporen van make-up achterblijven. Was je gezicht met een milde reiniger en breng een hydraterende nachtcrème aan voordat je gaat slapen. De nachtcrème hydrateert je huid terwijl je slaapt en je wordt bij regelmatig gebruik wakker met een zachtere en stralende teint.

10. Wees gelukkig en blijf fit: Dit is een van de belangrijkste factoren om er mooi uit te zien. Wees mooi van binnenuit. Maak wandelingen in een nabijgelegen park of ga joggen om fit te blijven en probeer altijd gelukkige en positieve gedachten te hebben. Het wordt weerspiegeld in je persoonlijkheid!

Categories
Schoonheid

MELANOOM VOORKOMEN: HET VERMINDEREN VAN BLOOTSTELLING AAN DE ZON EN SCHADE IS DE SLEUTEL

Er is geen 100 procent effectieve manier om melanoom te voorkomen, maar u kunt veel doen om de kans te verkleinen. De meeste strategieën gericht op het voorkomen van melanoom zijn gericht op het verminderen van blootstelling aan de zon en het voorkomen van zonneschade door zonnebrand.

Mensen die al een hoger risico lopen vanwege factoren die buiten hun macht liggen – ze hebben een bleke huid die gemakkelijk brandt of sproeten of een familiegeschiedenis van melanoom – moeten deze beschermende maatregelen met extra zorg volgen.

Maar zelfs degenen onder ons die een laag risico lijken te hebben, moeten voorzorgsmaatregelen nemen.

Mensen met een kleurtje lopen bijvoorbeeld een veel lager risico dan blanken om melanoom te ontwikkelen – maar als ze deze kanker krijgen, is het dodelijker.

Uit een onderzoek uit juli 2016 in het Journal of the American Academy of Dermatology bleek dat Afro-Amerikaanse patiënten vaker dan blanken de diagnose melanoom kregen in een later stadium en een slechtere prognose hadden.

Zoek schaduw

Ongeveer 95 procent van de gevallen van melanoom wordt veroorzaakt door ultraviolette (UV) blootstelling van de zon of bruiningsapparaten binnenshuis.

Er zijn veel manieren om jezelf buiten te beschermen. De beste algemene strategie is doorgaans het combineren van een aantal verschillende methoden.

Schaduw vinden, vooral tussen de piek-UV-uren van 10.00 uur en 16.00 uur, kan een lange weg gaan, maar dat is niet ver genoeg

U kunt nog steeds een aanzienlijke hoeveelheid UV-blootstelling krijgen, zelfs als u op een beschutte plek onder een boom zit. UVB-stralen (beschouwd als de meest schadelijke) kunnen de huid indirect bereiken door tegen UV-reflecterende oppervlakken zoals beton te stuiteren.

Paraplu’s blokkeren ook minder UV-stralen dan je zou denken. De hoeveelheid UV onder een strandparasol kan bijvoorbeeld tot 84 procent bedragen van die in zonlicht vanwege stralen die worden gereflecteerd door het zand of water

Bedekken

Op het hoofd ontstaan ​​meer huidkankers dan op andere delen van het lichaam. Gezichten (vooral neuzen) zijn probleemplekken; voor mannen zijn oren een melanoomgevaarlijke zone.

Melanoom van hoofd of nek is twee keer zo dodelijk als melanoom op andere delen van het lichaam.

Het dragen van een hoed is de sleutel. Een met een brede rand rondom die naar beneden wijst, zal UV-stralen het beste blokkeren. De rand moet minimaal 7,5 cm breed zijn om de neus en wangen te verduisteren.

Zonnebrillen zijn ook van cruciaal belang, omdat UV-stralen aandoeningen kunnen veroorzaken die variëren van cataract tot, zelden, oculair (oog) melanoom. Zoek naar stijlen die de oogleden en zoveel mogelijk van de omringende huid bedekken en die een label hebben dat bevestigt dat de bril 90 tot 100 procent van alle UV-straling blokkeert.

Als het op kleding aankomt, hoe meer bedekt je bent, hoe beter

Strak geweven, loszittende en donkere of lichte stoffen zijn bijzonder goed – rode of zwarte kleding is beter dan pastelkleuren of wit. Synthetische of semi-synthetische materialen, zoals polyester en rayon, zijn beter dan gebleekt katoen of crêpe.

Slather op het zonnescherm

Zonnebrandcrème is een essentieel onderdeel van elke zonbeschermingsstrategie

Op zichzelf is het echter niet voldoende: sommige UV-stralen komen nog steeds door.

Zelfs een zonnebrandcrème met een hoge SPF (zonbeschermingsfactor) betekent niet dat je veilig langer buiten in de zon kunt blijven, minder kunt gebruiken of minder vaak opnieuw kunt aanbrengen.

Zoek naar zonnebrandmiddelen met breedspectrumbescherming, wat betekent dat ze zowel UVA- als UVB-stralen blokkeren. De Skin Care Foundation beveelt SPF 15 en hoger aan; de American Cancer Society pleit voor SPF 30 en hoger.

Het SPF-nummer op de fles geeft de mate van bescherming tegen UVB-stralen aan – het soort dat zonnebrand veroorzaakt. Een zonnebrandcrème met SPF 15 filtert 93 procent van de UVB-stralen; een SPF 30, ongeveer 97 procent

Een volwassene heeft ongeveer één ons zonnebrandcrème nodig (ongeveer twee eetlepels of een handpalm) om de armen, benen, nek en gezicht te bedekken. Breng elke twee uur of vaker opnieuw aan als u hebt gezwommen of gezweet.

Zonnebrandcrème moet 30 minuten vóór blootstelling aan UV worden aangebracht om het volledig aan de huid te binden.

Zonnebrandcrème is veilig voor baby’s vanaf 6 maanden. Houd baby’s voor die tijd uit direct zonlicht en bedek ze met hoeden en beschermende kleding.

Laat je niet verbranden

Als u of uw gezin op een dag met een hoge UV-index buiten bent zonder enige bescherming tegen de zon, wacht dan niet langer: ga naar binnen.

Hoewel dit extreem lijkt, kunnen brandende zonnebrand het risico op melanoom aanzienlijk verhogen.

Onderzoekers hebben ontdekt dat zelfs één brandende zonnebrand als kind of adolescent het risico op melanoom verdubbelt.

Het hebben van vijf of meer brandende zonnebrand tussen de leeftijd van 15 en 20 verhoogt het risico op melanoom met 80 procent.

Categories
Schoonheid

6 STAPPEN VOOR HET KIEZEN VAN EEN SCHOON EN VEILIG ZONNESCHERM

Veel producten in de winkelschappen zijn mogelijk niet effectief of bevatten onveilige ingrediënten. Hier leest u hoe u een hoogwaardige zonnebrandcrème kiest.

Hier komt de zon. Samen met de geneugten van warm weer en meer tijd om van het buitenleven te genieten, de gebruikelijke zorgen en verwarring over de terugkeer van zonnebrandcrème. De strijd om feit en fictie van elkaar te scheiden is een jaarlijks ritueel geworden, aangezien nieuwsberichten binnendruppelen en clickbait-koppen apocalyptische waarschuwingen uitroepen.

Het goede nieuws is dat, naarmate meer mensen zich bewust worden van het belang – en mogelijke tekortkomingen – van zonnebrandcrème, er steeds meer nieuw onderzoek opduikt.

Voorbeeld: de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) heeft in februari 2019 een voorstel gepubliceerd in het federale register voor bijgewerkte zonnebrandvoorschriften. En in mei 2019 bracht de Environmental Working Group, een belangenbehartigingsgroep zonder winstoogmerk, haar 13e jaarlijkse gids voor zonnebrandmiddelen uit.

Het slechte nieuws is dat uit het nieuwe EWG-rapport blijkt dat ongeveer tweederde van de zonnebrandmiddelen die in de Verenigde Staten verkrijgbaar zijn, onvoldoende bescherming bieden of ingrediënten bevatten waarvan de FDA nog niet heeft vastgesteld dat ze veilig en effectief zijn. Anders dan in Europa, waar zonnebrandmiddelen zoals schoonheidsproducten worden gereguleerd, en waar 27 actieve zonnebrandmiddelen zijn goedgekeurd door de overheid, staat de FDA in de Verenigde Staten momenteel slechts het gebruik van 16 actieve ingrediënten toe. Maar 12 van hen, waaronder oxybenzone en octinoxaat, werden onlangs door de FDA bepaald om verder te worden getest voordat ze als veilig werden beschouwd.

1. Lees het label voordat u uw zonnebrandcrème kiest

Het doorzoeken van een lijst met ingrediënten die moeilijk genoeg zijn om uit te spreken, laat staan ​​te begrijpen, kan ronduit overweldigend zijn. Dus wat zijn de belangrijkste dingen om in gedachten te houden? “Zoek naar zonnebrandcrème die is gelabeld als breedspectrum en minimaal een SPF van 30 heeft”, zegt Joshua Zeichner, MD, een dermatoloog gevestigd in New York City. “Dit betekent dat het beschermt tegen zowel UVB- als UVA-stralen.”

2. Leer de voor- en nadelen van minerale en chemische zonnefilters

Bij het bepalen van de beste stappen die u moet nemen om uzelf tegen UV-stralen te beschermen, moet u met zoveel dingen rekening houden dat het overweldigend kan zijn. Sommige voorstanders van schone schoonheid zullen u vertellen dat het antwoord eenvoudig is: kies een mineraal in plaats van een chemische stof. Maar niet iedereen is het daarmee eens

3. Ken het verschil tussen Oxybenzone en Avobenzone

“Het productieve gebruik van oxybenzone blijft zorgwekkend omdat het in verband is gebracht met huidsensibilisatie en hormoonverstoring”, zegt Burns. “Toch vonden we oxybenzone in tweederde van de niet-minerale producten die we beoordeelden.”

. Waarom breed spectrum belangrijk is bij het kiezen van een sunblock

Zonnebrandcrème met een breed spectrum beschermt tegen zowel UVA – dat rimpels veroorzaakt – als UVB-stralen – die zonnebrand en huidkanker veroorzaken, volgens de FDA. “Als het gaat om bescherming tegen de zon, denken de meeste mensen alleen aan zonnebrand”, zegt Thaggard. ‘Maar de waarheid is dat ze een heel ander soort schade vergeten. UVA-stralen komen nog dieper in het huidoppervlak en ze kunnen bijdragen aan huidkanker en ook tekenen van veroudering veroorzaken. Het is belangrijk om te onthouden dat UVA-stralen het hele jaar door met ongeveer dezelfde intensiteit aanwezig zijn, zelfs als het bewolkt is of door ramen. ”

5. Controleer de waterbestendigheid van uw zonnescherm

Als je in de zomer naar het strand of het zwembad gaat, is het dragen van een waterbestendige zonnebrandcrème een goed idee. Maar het is ook een behoorlijk slimme optie voor dagelijks gebruik, legt Dr. Westley uit. “Waterbestendige zonnebrandmiddelen zijn goed omdat de vuistregel is dat we mensen vertellen om de twee uur opnieuw aan te brengen. En veel mensen realiseren zich niet dat ze de hele dag door hun zonnebrandcrème afzweten, vooral als het vochtig is, dus waterbestendige zonnebrandmiddelen bieden mensen die extra bescherming, zelfs als ze niet in echt water zijn. ” Waterbestendige zonneschermen zijn als zodanig geëtiketteerd

6. Houd rekening met de vitamine D-factor Je hebt waarschijnlijk al sinds je kind gehoord over het belang van vitamine D. Het is geen geheim dat vitamine D van cruciaal belang is voor het algehele welzijn, of het nu gaat om de gezondheid van de botten, het immuunsysteem of het beheersen van depressie, volgens de National Institutes of Health. En volgens de Vitamine D-raad, de meest natuurlijke manier om ervoor te zorgen dat je huid direct wordt blootgesteld aan UVB-stralen. “Artsen in de interne geneeskunde zullen hun patiënten vertellen: ‘ga 10 minuten per dag in de zon zitten om uw vitamine D binnen te krijgen’,” zegt Westley. ‘En wij, dermatologen, zeggen:’ Nee! Doe dat niet zonder bescherming tegen de zon, want je kunt huidkanker krijgen, dus dat kan een beetje controversieel worden. ” Het compromis? “Omdat het zo gemakkelijk en goedkoop is, vertel ik patiënten om in plaats daarvan vitamine D aan te vullen.” Westley, die haar patiënten aanbeveelt om hun D-spiegel elk jaar te laten controleren, zegt dat ze de voorkeur geeft aan D3 vanwege de hogere biologische beschikbaarheid. Je kunt ook voedingsmiddelen eten die verrijkt en verrijkt zijn met vitamine D, waaronder eigeel, vette vis zoals makreel en zalm, sommige kazen en runderlever, volgens de NIH

Categories
Schoonheid

6 HUIDVERZORGINGSCOMBINATIES DIE NIET VERMENGEN

Sommige topische stoffen deactiveren wanneer ze worden gecombineerd, destabiliseren een kritiek ingrediënt of stimuleren huidirritatie. Hier leest u hoe u een slimme huidverzorgingsroutine opbouwt.

“Sommige ingrediënten spelen niet goed met elkaar”, zegt Brooke Sikora, MD, dermatoloog in Chestnut Hill, Massachusetts. De ingrediënten die niet gelaagd mogen worden, zijn ingrediënten die moeilijk stabiel te houden zijn in een formule, het risico op irritatie samen verhogen of elkaar opheffen wanneer ze gecombineerd worden, zegt ze.

Met een beetje knowhow kunt u uw routine stroomlijnen om ervoor te zorgen dat alle componenten voor u werken en u dichter bij uw goede huiddoelen brengt. Hier zijn scenario’s waarin extra voorzichtigheid geboden is:

1. Retinoïde of retinol en alfa-hydroxyzuur

Zowel vitamine A-derivaten, zoals retinol en retinoïden, en alfahydroxyzuren (AHA’s), zoals glycolzuur, zijn een dermatoloog voor anti-veroudering omdat ze de huidcelvernieuwing versnellen en de collageenproductie verhogen voor een glanzende, fijne lijnvrije huid . In dit geval is meer echter niet beter.

Omdat ze allebei de buitenste laag van de huid exfoliëren, ‘hebben ze potentieel irriterende bijwerkingen, vooral in combinatie’, zegt Elizabeth Bahar Houshmand, MD, een dubbelboard-gecertificeerde dermatoloog in Dallas. Wanneer de huid geïrriteerd is (denk aan: rood, gierig, schilfert en schilfert), houdt u zich minder snel aan het regime. Je hoeft niet het een of het ander te kiezen. Ze adviseert patiënten om deze onderwerpen op andere dagen te gebruiken (AHA op maandag, retinoïde op dinsdag, enzovoort).

2. Retinoïde of retinol en benzoylperoxide

Retinoïden staan bekend als anti-veroudering, maar ze zijn ook een krachtige kracht bij het verwijderen van acne, omdat ze de huid exfoliëren om verstopte poriën te voorkomen. Als zodanig kom je misschien in de verleiding om zowel een retinoïde als een benzoylperoxide te gebruiken.

Denk twee keer na voordat je dat doet. ‘Benzoylperoxide kan het retinoïde molecuul deactiveren’, zegt dr. Sikora. Betekenis: uw goede intenties voor het bestrijden van acne werken averechts. Uit eerder onderzoek is gebleken dat nieuwere formuleringen van het retinoïde tretinoïne stabiel blijven met benzoylperoxide. Er is ook een speciaal samengesteld product op de markt, Epiduo Forte genaamd, dat zowel adapaleen (een retinoïde) als benzoylperoxide veilig en effectief combineert, zegt ze. U kunt ook overwegen om ‘s ochtends benzoylperoxide en’ s avonds uw retinol te gebruiken.

3. Retinoïde of retinol en vitamine C

Dit is het thema: gebruik verstandig retinoïden. De derde combinatie van niet-lagen is retinoïden en vitamine C. “Vitamine C is een moeilijk ingrediënt om mee te formuleren omdat het het meest effectief is in een zure pH-omgeving. Retinol werkt bij een hogere (meer alkalische) pH. Als ze samen worden gebruikt, werken ze niet optimaal ‘, zegt Sikora. De gemakkelijke oplossing is om beide te gebruiken op de tijden waarop ze bedoeld waren. Retinol wordt het beste ‘s nachts aangebracht (het maakt de huid lichtgevoeliger, verhoogt het risico op beschadiging door de zon) en vitamine C werkt overdag het beste, omdat het een antioxidant is die beschermt tegen de aanvallen van de dag, zoals de huidbeschadigende effecten van vervuiling en UV-stralen, zegt ze.

4. Retinoïde of retinol en salicylzuur

Het is heel gewoon om ook een volwassen huid te hebben die opgezadeld is met acne. In de poging om het verschijnen van fijne lijntjes en rimpels te verminderen, is u waarschijnlijk verteld om een ​​retinoïde te gebruiken. Om de goede strijd tegen acne te bestrijden, kunt u ook salicylzuur gebruiken, een bèta-hydroxyzuur (BHA) dat de huidcelvernieuwing verhoogt, om de poriën schoon te houden. Maar op zichzelf kan elk de huid uitdrogen, dus samen moeten ze voorzichtig worden gecombineerd.

5. Op zeep gebaseerde reiniger en vitamine C

Vitamine C is ontworpen als ochtendproduct. Maar waar je van tevoren mee schoonmaakt, is ook van belang. Zoals eerder vermeld, is vitamine C het beste wanneer het wordt geformuleerd met een lage pH, maar Leslie Baumann, MD, schrijft in MDedge Dermatology dat het gebruik van een zeepgebaseerde reiniger, die een hoge pH heeft, uiteindelijk het vermogen van de huid om vitamine C te absorberen, zal verminderen

6. Twee producten met dezelfde activiteiten

Draai die flessen om: er is weinig reden om meerdere vormen van hetzelfde medicijn te gebruiken, zegt Dr. Hooper. Een voorbeeld is het gebruik van twee benzoylperoxide-acneproducten. Een ander voorbeeld is het aanbrengen van een glycolzuurmasker en vervolgens afwerken met een crème met amandelzuur, aangezien beide AHA’s zijn.

‘Mijn zorg om een ​​verdubbeling van dezelfde actieve stof is irritatie’, zegt ze. Verhoogde irritatie is een teken dat de huidbarrière is verstoord, wat de kans op bijwerkingen van actieve ingrediënten alleen maar vergroot.

Dat gezegd hebbende, er is een uitzondering: als je dit zonder incidenten doet – zoals in, wordt je huid niet rood en gierig na het gebruik van twee AHA-bevattende producten – en krijg je de resultaten die je zoekt, dan heb je haar zegen om door te gaan. Voor de meeste mensen wordt dit echter te hard.

Categories
Schoonheid

GEVOELIGE HUID? 5 VEELVOORKOMENDE SCHOONHEIDSFOUTEN OM TE VERMIJDEN

Je huid barst uit in roodheid, steken, branden of jeuk als je alleen maar in de spiegel naar je gezicht kijkt. Dat is tenminste hoe het dagelijks leven kan voelen als je een gevoelige huid hebt.

Hoewel ‘gevoelig’ een vage term is, komt dit kenmerk vaker voor bij mensen met huidaandoeningen zoals rosacea en eczeem, zegt Lauren Fine, MD, een door de board gecertificeerde dermatoloog bij Chicago Cosmetic Surgery and Dermatology. Genetica spelen ook een rol bij uw risico voor een gevoelige huid. Mensen met een lichte huid of rood haar hebben vaak een huid die gemakkelijk geïrriteerd raakt, zegt ze.

Wat er op cellulair niveau aan de hand is, zal enig inzicht geven waarom je huid in paniek raakt. Bij mensen met een gevoelige huid kunnen ‘huidcellen vocht niet zo goed vasthouden als zou moeten’, zegt dr. Fine. “Bij het verliezen van meer vocht kan de huid gemakkelijk uitdrogen en reactiever zijn op producten.”

Het immuunsysteem kan ook een rol spelen bij de ontsteking achter sommige aandoeningen, waaronder rosacea, die wordt gekenmerkt door een extreem gevoelige huid die door veel dingen in de omgeving kan worden veroorzaakt. Factoren die een opflakkering van rosacea kunnen veroorzaken, zijn onder meer hitte, blootstelling aan de zon, gekruid voedsel en ja, huidverzorgingsproducten, volgens de National Rosacea Society.

Het maakt niet uit waar u op de gevoelige huidschaal terechtkomt – gediagnosticeerde huidaandoening of niet – u zult uw huidverzorgingsroutine opnieuw willen evalueren.

Hier zijn vijf veelgemaakte fouten die u mogelijk maakt als u een gevoelige huid heeft – en de oplossingen die dermatologen aanbevelen.

 1. Uw huidverzorgingsproducten zijn te hard

Streef bij het reinigen van uw huid naar zacht, zacht, zachtaardig. Het gebruik van een exfoliërende reiniger wordt te veel voor een gevoelige huid, zelfs als het voelt alsof je deze nodig hebt. Voorbeelden van ingrediënten in een reiniger die exfolieert, zijn alfahydroxyzuren, zoals glycolzuur, en fysieke exfoliatoren, zoals een gezichtsscrub gemaakt met korrels.

“Als het gaat om het wegwerken van rimpels of acne, hebben we soms het gevoel dat scrubben de beste oplossing is, maar overexfoliatie zal de huidbarrière verstoren om [symptomen] erger te maken”, zegt Mona Gohara, MD, een board-gecertificeerde dermatoloog gevestigd in Branford, Connecticut. Tot dat moment zal wassen met een zeepgebaseerde reiniger ook de huidbarrière verstoren en de gevoelige huid irriteren, zegt ze.

De Solution Stick met een geurvrije, niet-zeepachtige reiniger (let op het volgende op het etiket: pH-neutraal, niet-zeep, hypoallergene, zachte of gevoelige huid). Een voorbeeld is CeraVe Hydrating Cleansing Bar ($ 9,99, Target. Het gebruik van alleen een washandje geeft een lichte aanraking van exfoliërende wrijving om dode cellen te verwijderen, zegt ze

 2. Je vermijdt een retinoïde

Retinoïden zijn vitamine A-derivaten en het is waarschijnlijk dat u deze wel eens een gouden standaard huidverzorgingsingrediënt hebt genoemd. Wanneer aangebracht op de huid, verhogen retinoïden de omzet van huidcellen en stimuleren ze de productie van collageen, waardoor een lichtere huid eronder zichtbaar wordt en het verschijnen van rimpels vermindert, aldus onderzoek. Hun nadeel: ze staan ​​bekend om hun bijwerkingen, namelijk roodheid en peeling, wat in eerste instantie vaak gebeurt als gevolg van de verhoogde omzet wanneer de huid niet gewend is geraakt aan behandeling, zegt Dr. Gohara. Daarom zou je kunnen denken dat een gevoelige huid je diskwalificeert voor een retinoïde. Niet zo

De oplossing Gohara beveelt retinaldehyde aan, dat een voorloper is van een retinoïde. Omdat huidenzymen het eerst moeten omzetten in retinoïnezuur (een soort retinoïde), is het niet zo sterk en dus een zachtere rimpel gladder, blijkt uit een onderzoek. Probeer Avène Retrinal 0.05 Cream ($ 62, Dermstore.com). “Zolang je een kleine hoeveelheid ter grootte van een erwt gebruikt, geleidelijk opwerkt en daarna hydrateert, kun je nog steeds een vitamine A-product op de huid gebruiken”, zegt ze.

Bukuchiol is misschien een andere optie voor u. Uit een studie die in februari 2019 in het British Journal of Dermatology werd gepubliceerd, bleek dat dit ingrediënt op dezelfde manier presteerde als een retinol, maar minder schilfers en prikken veroorzaakte.

3. U vertrouwt op ‘Schone’ schoonheid

Als je de oproep hebt gezien om zogenaamde schone of natuurlijke schoonheid te beoefenen, kom je misschien in de verleiding om je bestaande producten te laten vallen ten gunste van biologische opties, die volgens veel mensen het beste zijn voor een gevoelige huid. Maar dat klopt niet. “Dit zijn ingrediënten waar je allergische of irriterende reacties op kunt hebben, net zoals je kunt voor elk ander ingrediënt”, zegt Fine. Bovendien zijn schone of natuurlijke marketingtermen die niet gereguleerd zijn, dus ze garanderen niets over de ingrediënten erin, zegt ze.

Een grote overtreder in deze producten: etherische oliën. “Ik heb mensen echt problemen zien zien met tea tree of lavendelolie”, voegt Fine toe.

De Solution Stick met beproefde merken voor de gevoelige huid, zoals Dove, Eucerin, Vaseline, First Aid Beauty en Skinfix, voegt Gohara toe. Deze merken richten zich op het maken van niet-irriterende producten die vaak geur- en kleurstofvrij en hypoallergeen zijn.

4. U gebruikt het verkeerde type zonnebrandcrème

De algemene regel is om elke dag een SPF 30-zonnebrandcrème te gebruiken, regen of zonneschijn, omdat dit je zal helpen beschermen tegen zonnebrand, huidkanker en vroegtijdige veroudering, volgens de American Academy of Dermatology (AAD). En als je dat ijverig volgt, kijk dan nu naar de ingrediënten in je zonnebrandcrème. Idealiter bevatten ze voor de gevoelige huid zinkoxide of titaniumdioxide. In vergelijking met chemische zonnefilters “zijn deze minerale ingrediënten minder irriterend en minder reactief voor gevoelige huidtypes”, zegt Fine. (Chemische zonnefilters bevatten actieve ingrediënten zoals oxybenzone en avobenzon, volgens de AAD.)

In het verleden waren mensen stijf van deze formules omdat ze erom bekend stonden dat ze een witte waas op de huid achterlieten vanwege de mineralen erin. Maar ze hebben een lange weg afgelegd. “De deeltjesgrootte van deze moleculen [is geformuleerd] nu veel kleiner en ze kunnen gemakkelijk worden ingewreven”, zegt ze. Twee goed beoordeelde minerale opties zijn REN Clean Screen Mineral SPF 30 ($ 38, Dermstore.com) en First Aid Beauty Ultra Repair Pure Mineral Sunscreen Moisturizer SPF 40 ($ 30, Dermstore.com).

5. U gebruikt te veel huidverzorgingsproducten

Het kan moeilijk zijn als je het nieuwste en beste product op sociale media ziet (of zelfs een doe-het-zelf-huidmasker thuis) en het alleen probeert om het de roodheid van de huid te verergeren. Het probleem is tweeledig: ten eerste: hoe meer producten u gebruikt, hoe meer ingrediënten er zijn en hoe groter de kans dat iets een reactie veroorzaakt bij een gevoelige huid, zegt Fine.

Ten tweede: ‘Veel mensen gebruiken crèmes waarvan ze denken dat ze vochtinbrengende crèmes zijn, maar die echt actieve stoffen bevatten, zoals retinolen of alfahydroxyzuren. Zoek naar woorden als ‘retinol’, ‘retinaldehyde’ of ‘glycolzuur, melkzuur of amandelzuur’. Ze kunnen tegenwoordig in alles verborgen zijn, ‘zegt ze. Het is daarom mogelijk dat je twee crèmes gebruikt die vol zitten met anti-aging ingrediënten, en de dubbele laag kan irritatie veroorzaken.

De oplossing Zorg ervoor dat u een gewone of eenvoudige lichtgewicht vochtinbrengende crème gebruikt (wat betekent: er zijn geen actieve ingrediënten die zijn ontworpen om acne te behandelen of die een antiverouderingsdoel hebben). Probeer Cetaphil Facial Hydrating Lotion ($ 17,99, Ulta.com) en Skinfix Eczema + Dermatitis Face Balm ($ 28, Sephora.com). Als je producten gebruikt die deze actieve stoffen bevatten, kun je deze moisturizer er bovenop aanbrengen. Indien nodig, kun je ook een vochtinbrengende crème voor deze producten aanbrengen als ze extra gevoelig zijn, zegt ze.

Categories
Schoonheid

WAAROM U DONKERE KRINGEN EN WALLEN ONDER DE OGEN KRIJGT (EN HOE U ZE KUNT MINIMALISEREN)

Van genetica tot allergieën tot slaapgebrek, de huid onder je ogen vertelt alles. Maar er zijn strategieën die kunnen helpen, zelfs als het een familietrekje is.

Als u snel op internet zoekt naar ‘oogbehandeling met donkere kringen’, levert dat u bijna 21 miljoen resultaten op, en pagina na pagina met producten en tips, van theezakjes en speciale kussens tot jade rollers en serums met vitaminen.

Voordat we kijken naar wat zou kunnen werken – en wat het probleem zeker erger zal maken – is het handig om te weten waarom die donkere vlekken en wallen er in de eerste plaats zijn.

‘De huid onder de ogen is de dunste van het lichaam’, zegt Robert Morrell, MD, oprichter van het Medical Rejuvenation Center in Vancouver, British Columbia, Canada. “Dat maakt het kwetsbaarder, vooral naarmate we ouder worden, en daarom moet je dat gebied heel voorzichtig behandelen.”

Waarom u donkere gebieden onder de ogen zou kunnen zien

Bekend als periorbitale hyperpigmentatie, hebben kringen onder de ogen een sterke genetische component, zegt Laura McGevna, MD, een dermatoloog in Burlington, Vermont. Maar zelfs als het niet in uw gezin voorkomt, kunnen ze verschijnen als gevolg van vermoeidheid, stress, allergieën, uitdroging, schade door de zon en zelfs een beetje een visuele truc dankzij het veranderen van jukbeenderen en oogleden.

“Heel vaak verergeren donkere kringen met de leeftijd”, zegt Dr. McGevna. “Dat komt omdat er een natuurlijke herstructurering van de botten van de wang is, en wat laksheid in de oogleden, wat leidt tot een hol uiterlijk en een schaduw van bovenaf.”

De duisternis is ook gerelateerd aan de aderen net onder de huid, voegt Susan Massick, MD, een dermatoloog aan het Wexner Medical Center van de Ohio State University in Columbus toe. De huid onder je ogen is al dun en naarmate je ouder wordt, kun je volume beginnen te verliezen in de vetkussentjes net onder de huid daar, merkte een artikel op dat gepubliceerd werd in het april-juni 2016 nummer van de Journal of Cutane and Aesthetic Surgery. Omdat deze vetkussentjes uitdunnen, kunt u de bloedvaten gemakkelijker zien. Ontsteking, die het gevolg kan zijn van slecht slapen of vervelende allergieën, maakt die bloedvaten ook meer uitgesproken, zegt dr. Massick.

Wat u niet met uw ogen moet doen om schade te voorkomen

Omdat de huid onder de ogen zo erg gevoelig is, vooral als je ouder wordt, is het gemakkelijk om tijdelijke of zelfs langdurige schade aan te richten. Er zijn drie belangrijke manieren waarop u uw problemen kunt verergeren:

Wrijf niet in je ogen

Als u allergieën heeft, zal de simpele beweging van het proberen uw ogen te zuiveren waarschijnlijk het allergeen dieper in de huid doordringen, waardoor het allemaal erger wordt. U kunt bijvoorbeeld meer stuifmeel in uw ogen en traanbuisjes drijven, waardoor de jeuk toeneemt in plaats van het te verlichten. Mudgil suggereert in plaats daarvan een milde reiniger – zoals micellair water – en het aanbrengen van een ooggebiedvriendelijke vochtinbrengende crème

Vermijd roken of in de buurt van rook zijn

Natuurlijk brengt roken een reeks potentiële gezondheidsproblemen met zich mee, maar het is ook een killer voor je ogen. De American Academy of Ophthalmology (AAO) meldt dat rokers een hoger risico op droge ogen hebben, waardoor u sneller gaat wrijven en krabben. Volgens de AAO draagt ​​roken ook bij aan sneller collageenverlies, waardoor de huid onder je ogen nog dunner wordt en die bloedvaten meer uitgesproken worden

Beperk zout en zoute voedingsmiddelen

Wanneer u een hoge natriuminname heeft, vooral als u dat niet uitbalanceert met extra hydratatie, kunt u volgens de Mayo Clinic vocht door uw hele lichaam vasthouden, waaronder uw gebied onder de ogen. Als dit u regelmatig overkomt, overweeg dan om uw zoutinname te verlagen en vermijd het drinken van vloeistoffen voordat u naar bed gaat, zodat u ‘s nachts vochtretentie vermindert, beveelt de AAO aan.

Categories
Schoonheid

HUIDVERZORGING VOOR DE TIENERHUID

Het is bijna onmogelijk om je tienerjaren door te komen zonder een hoop klachten over je huid. Deskundige dermatoloog Jessica Wu biedt huidadvies om u te helpen uw teint er gezond en fris uit te laten zien

Acne, mee-eters en een vette huid staan ​​bovenaan de lijst met tienerhuidklachten, zegt Jessica Wu, MD, een door de raad gecertificeerde dermatoloog in Los Angeles die gespecialiseerd is in medische en cosmetische dermatologie. Maar door haar huidadvies op te volgen, kun je je huid gezond en stralend houden.

De uitdagngen van de tienerhuid zijn aanzienlijk, zegt Dr. Wu. “Hormonale pieken leiden tot vergroting van de olieklieren, waardoor de tienerhuid vettig wordt en grote poriën en mee-eters ontstaan”, legt ze uit.

Ook al gaan jij en je vrienden samen door de puberteit, de kans is groot dat je huid er een beetje anders uitziet en aanvoelt dan je BFF’s. Dat betekent dat de huidtip die voor haar werkt, mogelijk niet voor u werkt. Gelukkig kun je gemakkelijk het juiste huidadvies vinden om uit te kiezen om je huid schoon te houden.

Hier zijn de beste huidtips voor tienerhuidverzorging:

Reinig zorgvuldig. Als je huid vettig is, doe je het waarschijnlijk goed met een schuimende of gelreiniger voor dagelijkse huidverzorging. Reinig één keer per dag, of twee keer als uw huid de hele dag erg vettig of vies wordt. “Als een tienermeisje make-up draagt, is het het beste om eerst oogmake-up te verwijderen en vervolgens te reinigen met je vingertoppen en een gel of schuimende reiniger”, zegt Wu. Als u sport of hard werkt in de PE-klasse, was dan uw gezicht (als u kunt) voordat u gaat sporten. Draag op zijn minst gezichtsdoekjes om je huid te deppen. Voor tieners die een droge in plaats van een vette huid hebben, probeer dan een melkachtige reiniger en vochtinbrengende crème.

Was make-up voor het slapengaan af. Zelfs als je beste vriendin kan slapen met haar make-up op en er geweldig uitziet, is het geen goed idee. ‘Als je gewoon te uitgeput bent om je haar terug te binden, make-up af te doen en je gezicht te wassen, gebruik dan in ieder geval een vooraf bevochtigd reinigingsdoekje om make-up, vuil en olie af te nemen’, zegt Wu. Als u er een gewoonte van maakt om in make-up te slapen, kunt u acne krijgen of een hobbelige uitslag krijgen die periorale of perioculaire dermatitis wordt genoemd.

Controle olie. Je wilt de glans laag houden zonder hard voor je huid te zijn. Volgens Wu is er een basisproces in drie stappen om de olie onder controle te houden: (1) kies een salicylzuurreiniger, (2) gebruik een olievrije primer om de glans onder controle te houden en (3) dep de olie overdag met speciale doeken of weefsels.

Exfoliëren. U hoeft slechts een of twee keer per week te scrubben met een relatief zacht product. Scrub niet (het helpt niet bij acne of mee-eters) en exfolieer niet te veel.

Koop de juiste acne-producten. Als je puistjes hebt, probeer dan deze aanpak: Was je huid, gebruik een toner en breng dan een medicinale acne-gel aan.

Deel geen make-up. ‘Wil je de kiemen van je vriend delen?’ Vraagt ​​Wu. ‘Het is een bijzonder slecht idee om oog- en lipproducten te delen.’ Dus hoe verleidelijk het ook is om de perfecte nieuwe eyeliner van je vriend te proberen, koop er zelf een.

Houd je handen schoon. Een manier om uw huid gezond te houden, is door hem te beschermen tegen vuil en te veel ziektekiemen. Was je handen voordat je je gezicht aanraakt of je make-up bijwerkt en maak regelmatig andere oppervlakken schoon die je huid raken, zoals je telefoon.

Kies spray haarproducten. Als u merkt dat uw acne uitbreekt rond uw haarlijn of plaatsen waar uw haar vaak uw huid borstelt, bedenk dan dat uw haarproduct de schuld kan zijn. Schakel over op spuitproducten, die volgens Wu ‘minder snel puistjes veroorzaken’.

Sla de tandpasta en de verhalen van andere oude vrouwen over. U hoort misschien veel vreemde remedies om acne onder controle te houden, zoals tandpasta op uw huid aanbrengen. Dit kan zelfs de huid erger maken als u allergisch bent voor de ingrediënten. Er zijn een heleboel geweldige huidverzorgingsproducten op de markt die u kunnen helpen er op uw best uit te zien.

Draag zonnebrand. U wilt dat uw huid er nu en de komende decennia gezond uitziet. Het gebruik van sunblock helpt ook voorkomen dat uw acne uitbreekt, wordt donker, zegt Wu. Kies een olievrij product en zoek naar cosmetica, zoals vloeibare foundation, die zonnebrandcrème bevatten.

Vermijd zonnebanken. Krijg een gezonde bronzen gloed met een zelfbruiner. Zonnebanken en zonnebank kunnen u helpen bij het ontstaan ​​van vroege rimpels en later een verhoogd risico op huidkanker.

Praat met een dokter. Een dermatoloog zien over acne kan een enorm verschil maken, vooral als je rode, met pus gevulde puistjes of grote bulten onder de huid hebt die pijnlijk zijn of littekens achterlaten. ‘Die kunnen je hele leven bij je blijven’, zegt Wu. U kunt profiteren van reinigingsmiddelen op recept en acnemedicatie die de huid sneller en effectiever kunnen reinigen dan vrij verkrijgbare producten.

Een tiener zijn zou leuk moeten zijn. Neem met deze tips de leiding over uw huidverzorging en al snel zal een heldere teint een glimlach op uw gezicht toveren.