6 STAPPEN VOOR HET KIEZEN VAN EEN SCHOON EN VEILIG ZONNESCHERM

Veel producten in de winkelschappen zijn mogelijk niet effectief of bevatten onveilige ingrediënten. Hier leest u hoe u een hoogwaardige zonnebrandcrème kiest.

Hier komt de zon. Samen met de geneugten van warm weer en meer tijd om van het buitenleven te genieten, de gebruikelijke zorgen en verwarring over de terugkeer van zonnebrandcrème. De strijd om feit en fictie van elkaar te scheiden is een jaarlijks ritueel geworden, aangezien nieuwsberichten binnendruppelen en clickbait-koppen apocalyptische waarschuwingen uitroepen.

Het goede nieuws is dat, naarmate meer mensen zich bewust worden van het belang – en mogelijke tekortkomingen – van zonnebrandcrème, er steeds meer nieuw onderzoek opduikt.

Voorbeeld: de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) heeft in februari 2019 een voorstel gepubliceerd in het federale register voor bijgewerkte zonnebrandvoorschriften. En in mei 2019 bracht de Environmental Working Group, een belangenbehartigingsgroep zonder winstoogmerk, haar 13e jaarlijkse gids voor zonnebrandmiddelen uit.

Het slechte nieuws is dat uit het nieuwe EWG-rapport blijkt dat ongeveer tweederde van de zonnebrandmiddelen die in de Verenigde Staten verkrijgbaar zijn, onvoldoende bescherming bieden of ingrediënten bevatten waarvan de FDA nog niet heeft vastgesteld dat ze veilig en effectief zijn. Anders dan in Europa, waar zonnebrandmiddelen zoals schoonheidsproducten worden gereguleerd, en waar 27 actieve zonnebrandmiddelen zijn goedgekeurd door de overheid, staat de FDA in de Verenigde Staten momenteel slechts het gebruik van 16 actieve ingrediënten toe. Maar 12 van hen, waaronder oxybenzone en octinoxaat, werden onlangs door de FDA bepaald om verder te worden getest voordat ze als veilig werden beschouwd.

1. Lees het label voordat u uw zonnebrandcrème kiest

Het doorzoeken van een lijst met ingrediënten die moeilijk genoeg zijn om uit te spreken, laat staan ​​te begrijpen, kan ronduit overweldigend zijn. Dus wat zijn de belangrijkste dingen om in gedachten te houden? “Zoek naar zonnebrandcrème die is gelabeld als breedspectrum en minimaal een SPF van 30 heeft”, zegt Joshua Zeichner, MD, een dermatoloog gevestigd in New York City. “Dit betekent dat het beschermt tegen zowel UVB- als UVA-stralen.”

2. Leer de voor- en nadelen van minerale en chemische zonnefilters

Bij het bepalen van de beste stappen die u moet nemen om uzelf tegen UV-stralen te beschermen, moet u met zoveel dingen rekening houden dat het overweldigend kan zijn. Sommige voorstanders van schone schoonheid zullen u vertellen dat het antwoord eenvoudig is: kies een mineraal in plaats van een chemische stof. Maar niet iedereen is het daarmee eens

3. Ken het verschil tussen Oxybenzone en Avobenzone

“Het productieve gebruik van oxybenzone blijft zorgwekkend omdat het in verband is gebracht met huidsensibilisatie en hormoonverstoring”, zegt Burns. “Toch vonden we oxybenzone in tweederde van de niet-minerale producten die we beoordeelden.”

. Waarom breed spectrum belangrijk is bij het kiezen van een sunblock

Zonnebrandcrème met een breed spectrum beschermt tegen zowel UVA – dat rimpels veroorzaakt – als UVB-stralen – die zonnebrand en huidkanker veroorzaken, volgens de FDA. “Als het gaat om bescherming tegen de zon, denken de meeste mensen alleen aan zonnebrand”, zegt Thaggard. ‘Maar de waarheid is dat ze een heel ander soort schade vergeten. UVA-stralen komen nog dieper in het huidoppervlak en ze kunnen bijdragen aan huidkanker en ook tekenen van veroudering veroorzaken. Het is belangrijk om te onthouden dat UVA-stralen het hele jaar door met ongeveer dezelfde intensiteit aanwezig zijn, zelfs als het bewolkt is of door ramen. ”

5. Controleer de waterbestendigheid van uw zonnescherm

Als je in de zomer naar het strand of het zwembad gaat, is het dragen van een waterbestendige zonnebrandcrème een goed idee. Maar het is ook een behoorlijk slimme optie voor dagelijks gebruik, legt Dr. Westley uit. “Waterbestendige zonnebrandmiddelen zijn goed omdat de vuistregel is dat we mensen vertellen om de twee uur opnieuw aan te brengen. En veel mensen realiseren zich niet dat ze de hele dag door hun zonnebrandcrème afzweten, vooral als het vochtig is, dus waterbestendige zonnebrandmiddelen bieden mensen die extra bescherming, zelfs als ze niet in echt water zijn. ” Waterbestendige zonneschermen zijn als zodanig geëtiketteerd

6. Houd rekening met de vitamine D-factor Je hebt waarschijnlijk al sinds je kind gehoord over het belang van vitamine D. Het is geen geheim dat vitamine D van cruciaal belang is voor het algehele welzijn, of het nu gaat om de gezondheid van de botten, het immuunsysteem of het beheersen van depressie, volgens de National Institutes of Health. En volgens de Vitamine D-raad, de meest natuurlijke manier om ervoor te zorgen dat je huid direct wordt blootgesteld aan UVB-stralen. “Artsen in de interne geneeskunde zullen hun patiënten vertellen: ‘ga 10 minuten per dag in de zon zitten om uw vitamine D binnen te krijgen’,” zegt Westley. ‘En wij, dermatologen, zeggen:’ Nee! Doe dat niet zonder bescherming tegen de zon, want je kunt huidkanker krijgen, dus dat kan een beetje controversieel worden. ” Het compromis? “Omdat het zo gemakkelijk en goedkoop is, vertel ik patiënten om in plaats daarvan vitamine D aan te vullen.” Westley, die haar patiënten aanbeveelt om hun D-spiegel elk jaar te laten controleren, zegt dat ze de voorkeur geeft aan D3 vanwege de hogere biologische beschikbaarheid. Je kunt ook voedingsmiddelen eten die verrijkt en verrijkt zijn met vitamine D, waaronder eigeel, vette vis zoals makreel en zalm, sommige kazen en runderlever, volgens de NIH

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *