TOP 10 SCHOONHEIDSTIPS VOOR VROUWEN OUDER DAN 40

De meesten van ons willen gracieus ouder worden en er nog steeds mooi uitzien als we onze jaren 30 oversteken en de jaren 40 binnenstappen. Het vinden van de juiste cosmetica en het kiezen van het juiste schoonheidsregime zijn de belangrijkste dingen om in gedachten te houden als je ouder wordt. Wat belangrijker is, is dat je, ongeacht op welke leeftijd je bent, van jezelf en je uiterlijk moet houden.

Zoals ik al zei, kan het lastig zijn om de juiste mix van cosmetica en huidverzorgingstips voor vrouwen boven de 40 te vinden. Maar als je de juiste combinatie hebt, zal het wonderen op je huid doen, waardoor je er niet alleen jeugdig maar ook mooi uitziet.

De beste schoonheidstips voor vrouwen ouder dan 40:

1. Exfoliëren:

Introduceer de peeling van dode huid in uw schoonheidsregime. Je moet een scrub kiezen die past bij je huidtype en natuurlijk ook bij het seizoen. Als je een droge huid hebt, wil je misschien een crème-gebaseerde scrub gebruiken die niet alleen je huid reinigt, maar ook hydrateert. Als je een vette huid hebt, gebruik dan een op gel gebaseerde scrub die de olie-uitscheiding onder controle houdt en je gezicht brandschoon maakt.

2. Vergeet niet te hydrateren:

Naarmate we ouder worden, wordt onze huid droger omdat de olieproducerende klieren in onze huid minder actief worden. Gebruik een vochtinbrengende crème op basis van olie die je huid zacht en soepel houdt.

3. Gebruik een gezichtsmasker:

Gebruik een goed gezichtsmasker om je huid te hydrateren. Je kunt eenvoudige hydraterende gezichtsmaskers proberen die je thuis kunt maken. Hier is een simpele die geschikt is voor bijna alle huidtypes:

4. Hou van je ogen:

Fijne lijntjes en rimpels rond de ogen zijn de eerste veelbetekenende tekenen van veroudering. Gebruik een goede gel voor onder de ogen of een crème voor onder de ogen die uw ogen voedt en de fijne lijntjes en rimpels verwijdert terwijl u slaapt.

5. Gebruik de juiste make-up:

De juiste make-uptips voor vrouwen ouder dan 40 is de sleutel om er jong en prachtig uit te zien! Houd je make-up subtiel en niet luid. Vermijd voor uw ogen de glitter en glinsterende tinten en kies in plaats daarvan voor matte tinten die uw oogkleur aanvullen. Kies voor je lippen voor lichtere tinten zoals lichtroze, bruin en koralen. Laat je lippen niet glanzen. Gebruik minimale blos en een primer van goede kwaliteit.

6. Verbied de zon:

Of je nu in de zon moet stappen of thuis moet blijven, vergeet niet zonnebrandcrème aan te brengen. Voortdurende blootstelling aan de zon kan onherstelbare schade aan de huid veroorzaken. Gebruik een zonnebrandcrème met een SPF van minimaal 15.

7. Weg met de donkere vlekken:

Acnelittekens, pigmentvlekken, vlekken en donkere vlekken zijn de andere veelbetekenende tekenen van veroudering. Gebruik een donkere vlekcorrector (die bij voorkeur vitamine C bevat) en breng de vlekken regelmatig aan om ze te vervagen

8. Eet goed:

Eet een uitgebalanceerde maaltijd. Voeg veel verse groenten en fruitsalades toe aan uw dieet. Drink minstens 6 – 8 glazen water per dag om de gifstoffen uit je lichaam te verwijderen. Vermijd roken, alcohol en cafeïnehoudende dranken omdat ze niet goed voor je zijn.

9. Gebruik een nachtcrème:

Gebruik regelmatig een nachtcrème als onderdeel van uw schoonheidsregime. Als je make-up gebruikt, maak je gezicht dan grondig schoon en zorg ervoor dat er geen sporen van make-up achterblijven. Was je gezicht met een milde reiniger en breng een hydraterende nachtcrème aan voordat je gaat slapen. De nachtcrème hydrateert je huid terwijl je slaapt en je wordt bij regelmatig gebruik wakker met een zachtere en stralende teint.

10. Wees gelukkig en blijf fit: Dit is een van de belangrijkste factoren om er mooi uit te zien. Wees mooi van binnenuit. Maak wandelingen in een nabijgelegen park of ga joggen om fit te blijven en probeer altijd gelukkige en positieve gedachten te hebben. Het wordt weerspiegeld in je persoonlijkheid!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *